reynir svakie benjamin teräsniska orangehead calista siniturkki yolanda ieva

duellum räyskä jesse krj

sähköistetty hazifi huume
nimi Sähköistettylajilohikäärme
aka Sähkis rotu?
ikä ~ 598skpuros
paino 846 kghartiakorkeus213 cm
käyttö sekalainen luontivuosi 2009


Alusta alkaen

Sähköistetyn nimi tulee yksinkertaisesti sen kyvystä käsitellä sähköä, joka ilmenee voimakkaasti violettina uroksen hallitessa sitä. Mikäli käytössä ei ole ääkkösiä tai lohikäärmeen nimi on muuten vaikea ymmärtää, se voidaan kääntää muotoon Electrified.

Sähköistetty oli alunperin luotu maskotiksi tallille Korkeajännite, joka on tallini vuosina 2004 - 2013 Sudd AB:n omistamalla Tallini.fi-sivustolla (KRJ vuodesta 2009). Sivustoketjun omistaja vaihtui vuonna 2013 ja tämä jäädytti Korkeajännitteen toiminnan tehokkaasti. Ei tuntunut enää omalta.
Hevostallin maskottina toimiminen oli oikeastaan ainoa syy, miksi uros kavion itselleen sai. Ulkonäkö vaihtui useampaan otteeseen. Mitä enemmän aikaa kului, Sähköistetty niin sanotusti kasvoi yli maskottiudestaan. Siitä tuli osa perhettä Korkeajännitteellä ja se sai kontolleen hevosten kurissa pidon ja suojelemisen. Samoihin aikoihin lohikäärme kehittyi enemmän hahmoksi, kuin ainoastaan Tallinissa hippaloivaksi örveltäjäksi. Siitä tuli myös ratsu Kate Greenhillille, jonka uskollinen seuralainen se on ollut siitä lähtien.


Ulkonäkö

Sähköistetty on saanut muutoksia ulkonäköönsä hyvin paljon, mutta perusidea on pysynyt samana ja kuin ihmeen kaupalla uroksen ainokainen kavio ei ole lähtenyt lätkimään missään vaiheessa. Nykyinen otuksen ulkonäkö on ollut suhteellisen pysyvä ja se on tarkoitus myös pitää sellaisena.

Lohikäärme on pääväriltään valkoinen, jonka suomupeitteen merkit sekä harjas ja silmät ovat violetit. Sama violetin sävy toistuu kynsissä ja oikean takajalan kaviossa, mutta hieman tummempana. Uroksella on kolmessa jalassaan polkuanturat, jotka ovat kynsien väriäkin tummemman violetit.

Sähköistetyn kuono on violetti ja väri jatkuu kuonon vartta pitkin otsaan ja silmien ylle aina silmän yläosaan asti. Väri jatkuu niskaan, levenee takaa katsottuna salmiakin muotoon ja katkeaa terävällä kärjellä juuri ennen hartioita. Hitusen verran hartioiden jälkeen alkaa uusi terävä kärki väriä, joka kiertää uudella kärjellä osan hartiaa, jatkuen selkään. Raita kapenee selän keskivaiheilla ja levenee takapuoleen. Raita jatkuu hännän tyvestä jyrkällä kulmalla hyvin pitkälle häntään ennen väriraidan katkeamista jälleen terävällä kärjellä. Uudesta kärjestä jatkuva ja leviävä merkki värjää hännänpään violetiksi. Uroksen varpaat ovat violetit, etujaloissa kaksi raitaa ja takajaloissa yksi per sääri. Varpaita otuksella on etujaloissaan kolme, ainoassa useammalla varpaalla varustetussa takajalassaan neljä.

Kun Sähköistetty käyttää voimiaan tai on jonkin vahvan tunteen alaisena, sen pupillit kapenevat ja pienenvät radikaalisti. Uroksen veri on tummahkon violettia.

Sähköistetty voi vaihtaa ulkomuotoaan soluttautuakseen huomaamattomasti yhteiskuntaan, jota hallitsee ihminen. Muodonmuutos ei kuitenkaan ole helppo, ja uros tarvitsee siihen Katen apua ja kykyjä. Toinen muoto on kookas, täysin musta friisiläishevosori. Ei merkkejä. Jouhet sekä vuohiskarvat ovat hieman kiharia. Myös tässä muodossaan Sähköistetty voi käyttää sähköä aseenaan ja muihin tarkoituksiin normaalisti, eikä sen silmien väri muutu violetista.Luonne

Sähköistetty on hyvin ärhäkkä pakkaus, eikä anna kenenkään puhua itsestään tai rakkaistaan moskaa sen tai muiden selän takana. Uros pistää ojennukseen helposti lähes kenet tai minkä vain. Vaikka lohikäärme ei itse haastaisi riitaa, se ottaa haasteen vastaan helposti, mutta hyvinkin tosissaan. Urosta ei kannata haastaa, mikäli ei ajatellut tappavansa vastustajaansa.

Historia

Sähköistetty kuoriutui vuonna 1415 Italiassa, Campanian maakunnassa lähellä Napolia. Muutaman kerran lohikäärme törmäsi harhaileviin lapsiin, mutta oppi tämän jälkeen välttämään ihmisiä etevästi. Uros ei koskaan tuntenut vanhempiaan tai tiennyt näistä mitään. Se kuoriutui ja matkasi yksin ensimmäisestä elinpäivästään lähtien. Sen oli hankala löytää ruokaa, eikä se osannut metsästää, vaikka harjoitteli kovasti. Olento riutui ja nälkiintyi, mutta sinnitteli kuitenkin hengissä, kuin taistellen kohtaloaan vastaan. Sähköistetty yritti pysyä mahdollisimman pienellä alueella, mutta ruokaa etsiessään se ajautui aina vain kauemmaksi luoteeseen, kunnes jo ylittikin Lazion maakunnan rajan.

Kate käväisi kyllä Italiassa vielä kertaalleen tämän jälkeen, mutta visiitti Firenzeen oli hyvin nopea. Sähköitetty ei ehtinyt kunnolla edes tajuta mistään mitään, kun Kate jo rähisi kyyneleet silmissä raivon ja surun sekaisena, että nyt mentiin ja piste. Nainen ei maininnut sanallakaan niiden muutamien päivien tapahtumia jälkeenpäin. Ei sillä, ei uros oikeastaan edes halunnut tietää.

Ratsukko palasi Turkkiin, mutta ensimmäinen maailmansota ajoi parivaljakon pakoon maasta, Osmanien lähtiessä paukuttelemaan henkseleitään maailmalle. Kaksikko kiersi maailmaa valtio kerrallaan, vältellen kahakoita, verilöylyjä ja yleensäkin ihmisiä. Kate uskalsi kierrellä maita ja mantuja hieman rennommin ensimmäisen maailmansodan päätyttyä, mutta piti silti varansa. Sähköistetty kulki ilman valemuotoaan erittäin harvoin, sillä Kate ei olisi sallinut paljastumista. Toisen maailmansodan koputtaessa ovelle lohikäärme ratsastajineen vetäytyi jälleen mahdollisimman piiloon ja nuo välttelivät sotaa ja yhteiskuntaa mahdollisimman tarkasti. Vuonna 1952 Kate oli saanut tarpeekseen vaeltelusta; eihän hänellä ollut enää oikeastaan tarkoitustakaan suojeluoppiensa puolesta, joten mitäpä väliä koko ympäriinsä jalkojen laahaamisella enää oli. Ratsukko kierteli vielä muutaman vuoden, ennen kuin nuo asettuivat Suomeen. Katella itsellään ei ollut sen suurempia vaikeuksia oppia kieltä kylmiltään, mutta Sähköistetyllä oli oman aikansa hankala ymmärtää, mitä tuo halusi tai sanoi. Nykyään suomenkieli ei urokselle tuota vaikeuksia missään muodossa, mutta tuo saattaa sähähdellä loukkauksia tai muita sanoja italiaksi, tuodakseen esiin vahvuutta, jota ei suomenkielestä välttämättä kyseisille sanoille löydy. Kate saattaa joskus käskeä Sähköistettyä italiaksi, jos asia ei meinaa mennä perille. Se kuitenkaan harvoin auttaa, sillä kerran pässi on aina pässi.

Noin puolikkaan vuosisadan jälkeen Kate perusti Suomen syrjäseudulle eriskummallisen tallikyhäelmän Korkeajännitteen tehtaineen ja mutaatioineen. Ensin Sähköistetty oli koko ideaa vastaan, mutta tottui siihen lopulta. Kate määräsi lohikäärmeen kaitsemaan alati kasvavaa kaviojalkojen laumaa ja loppujen lopuksi homma sopi urokselle hyvin. Se sai oleskella omassa rauhassaan korkealla kalliolla ja katsella maisemia, vilkuillen välillä hevosten puuhasteluja. Sähköistetty sai hevosista myös yhden hyvän ystävän, Jessen. Uros pystyi kertomaan orille salaisuuksiaan ja tarinoimaan seikkailuistaan ajan halki. Lohikäärme ei ollut ihan varma, uskoiko andalusienhevonen kaikkea kuulemaansa, mutta jos ei uskonut, eipä ainakaan sitä näyttänyt. Sähköistetty oli onnellinen, mutta kaikki iski takaisin niskaan, kun Repäisynauha tappoi Jessen. Uroksesta tuli katkera ja väkivaltainen, eikä se enää puuttunut asioihin samalla tavalla, kuin ennen. Eläimet saivat riidellä ja mukiloida toisiaan alhaalla ihan miten lystäsivät, olento ei välittänyt. Se oli surun murtama.

Kun Kitukasvu toi Jessen unohdetun veljen, Laurin, ylös kielekkeelle esittäytymään lohikäärmeelle, ei ollut ehkä ihmekään, että Sähköistetty meni täysin pois tolaltaan. Tuo haukkui vihreänkirjavaa oria teeskentelijäksi ja melkein tappoi tämän. Kitukasvu esti tragedian sysäämällä puolestaan itse lohikäärmeen alas korkealta kalliolta, jottei tuo tekisi samaa orin sedälle. Vaikkei Sähköistetty vahingoittunutkaan sen pahemmin pudotuksesta, meni jonkin aikaa, ennen kuin se antoi anteeksi Kitukasvulle. Muutaman viikon olento näki kammottavia painajaisia niin Jessestä, Laurista kuin Katestakin ja jopa naisen omista demoneista uroksen omien sijaan. Painajaiset kuitenkin taantuivat takaisin uniksi ja lohikäärme alkoi miettiä hieman tekemisiään. Pikkuhiljaa uros myös ystävystyi Laurin kanssa, mutta Jesseä tuo ei koskaan korvannut. Lohikäärme saattoi tämän tästä mulkaista Lauria vihaisesti, vaikkei tuo olisi tehnyt tai sanonutkaan mitään. Hitaasti uros palasi jälleen velvollisuuksiensa pariin, mutta tuo ei tehnyt niitä enää samalla innolla kuin ennen.

Muuta

Sähköistetty voi juosta nopeimmillaan jopa noin 480 km/h. Täydellä varustuksella ja ratsastajan kera painotaakka hidastaa huippunopeuden noin 360 kilometriin tunnissa.

Sähköistetty ei ollut alunperin nimeltään Sähköistetty, vaan tuo sai suomenkielisen nimensä vasta, kun lohikäärme asettui Katen kanssa Suomeen. Ei tosin nykyinenkään nimi poksahtanut ilmoille hetkessä, vaan siinäkin meni useita vuosia. Ennen tätä, uros oli nimeltään Elettrico, joka tarkoitti yksinkertaisesti sähköistä italiaksi. Sähköistetty kulki tällä nimellä aina vuoteen 1961.