reynir svakie benjamin teräsniska orangehead calista siniturkki yolanda ieva

duellum räyskä jesse krj

sähköistetty hazifi huume
nimi Jesse KRJlajihevonen
aka Jesse rotuandalusianhevonen
ikä 5 (~ 25)skpori
paino 493 kgsäkäkorkeus158 cm
käyttö sarjakuvat luontivuosi 2010


Nimenselvitys

KRJ Jessen koko nimen perässä on kasvatusliite. Se tulee Korkeajännitteestä, joka on omistamani talli vuosina 2004 - 2013 Sudd AB:n omistamalla Tallini.fi-sivustolla. Sivustoketjun omistaja vaihtui vuonna 2013 ja tämä jäädytti Korkeajännitteen toiminnan tehokkaasti. Ei tuntunut enää omalta.

Vaikka Jesse olikin alun perin aikalailla mitätön pikseliponikasvatti, on se vuosien saatossa kasvanut hyvinkin tärkeäksi hahmoksi. Jokainen kasvatti on minulle ollut aina hahmo, mutta Jesse perheineen on yksi niistä rakkaimmista. Oripoika oli se, joka alkoi hiljalleen kasvattaa tallille enemmän luonnetta sekä ulottuvuutta, tehden siitä oman maailmansa ympärilleen.


Ulkonäkö

Jesse on rakenteeltaan andalusianhevoseksi melko siro. Orilla on lähes suhteettoman pitkät jalat ja se hipoo jo rotustandardin rajaa. Toisaalta, mitäpä mutaatiokasvatuslinjalta voisi odottaakaan.
Orin jouhet ovat mustat, joiden latvat ovat myrkynvihreät. Harja on irokeesimainen, jäykkä ja pystyssä. Mitä edemmäs turpaa kohti mennään, sitä taipuisampi otsatukka on. Jouhet eivät kuitenkaan laskeudu orin silmille vaan pysyvät ilmassa. Korkealle kiinnittynyt häntä. Orin sukuelinten alue oli nuorena (~ 3v) vaalea, mutta tummeni vanhetessa.

Peitinkarva on pääväriltään puhtaan valkoinen, jossa on mustia merkkejä. Teräväkärkisiä raitoja orilla on niskassaan kaksi, selässä viisi ja molemmissa takareisissä kolme. Selän raidat pitenevät selän keskivaiheille mentäessä ja lyhenevät taas lautasia kohti. Toinen ja kolmas raita ovat lähes yhtä pitkät. Takareisien raidoista keskimmäiset ovat reunimmaisia pidemmät. Silmäkulmasta lähtee kolme teräväkärkistä raitaa, joista keskimmäinen ylettää muita kahta raitaa noin puoliväliin. Kuviot ovat symmetriset. Etujaloissa etupolviin yltävät mustat sukat. Kaviot tumman harmaat.

Orin hampaat eivät ole samanlaiset kuin normaalilla hevosella. Toisin kuin hevoseläimellä yleensä, hampaita kulkee koko suun matkalla. Etu- ja poskihampaat ovat teräviä raateluhampaita, näiden välialueella hampaat ovat kasvinsyöjälle tyypillistä purukalustoa. Jessen ikenet ovat tumman ruohon vihreät, kieli ikeniä hieman vaaleampi.
Molemmissa korvissa hevosella on kaksi hopeista rengasta ja industrial korvassa ylempänä. Huulilävistyksinä orilla on shark bites ja labret keskellä piikkipäisellä korulla.

Jesse kantaa kaulassaan kuulokkeita, joiden johto yhdistyy soittimeen. Kannettava musiikkisoitin on taskussa ja remmillä kiinnitettynä orin vasemman etujalan ympärillä olevaan, joustavaan kangassäärystimen kaltaiseen vaatekappaleeseen.
Kuulokkeet ovat massiiviset, pannaltaan mustat. Kuulokeosa on harmaata, kestävää muovia, jonka pinnalle on painettu punalakkinen sieni äreillä kasvoilla, valkoisella jalalla ja useilla lävistyksillä.

Orilla voi olla kaulassaan vaihtoehtoiset kuulokkeet, jotka eroavat ensisijaisista kuulokkeista pääosin vain tuplapannalla ja sienikuvan pienillä eroavaisuuksilla.

Jessellä on myös anthromuoto, jossa orin asusteita voi vaihdella mielensä mukaan. Perusväritys ei kuitenkaan muutu eivätkä lävistykset vaihdu tai katoa.Luonne

Jesse on naistenmies, eikä oikein voi asialle mitään. Kun kehiin astui vaimo ja lapsi, ominaisuudesta oli vain haittaa. Vaikka ori pitääkin flirttailusta vähän kaikille, ei se sitä tee koskaan tosissaan. Jos joku ottaa pienen silmäpelin henkilökohtaisesti, lopputuloksena on yleensä vain särkyneitä sydämiä ja pahaa mieltä.

Ori on utelias ja hieman naiivi. Jesseä on aika helppo höynäyttää pienemmässä mittakaavassa, mutta tyhmä se ei ole. Kärsivällisyyttä löytyy jonkun verran ja ori osaa viitata hyvin asioihin kintaalla, mutta jos lähdetään loukkaamaan perheen puolelta niin läski alkaa tummua ja räväkästi. Suuttuessaan Jesse on kuin suuhun pakotettu polttava hiilenkekäle. Se sattuu sekä jättää jälkeensä kivun ja arpia. Ori ei luovuta helposti ja varsinkin jos ajaudutaan käsirysyyn alkaa olla kuumat oltavat. Jos vastapuoli on yhtään heikompi, on hengenlähtö lähellä.

Jesselle perhe on kaikki kaikessa ja tuo tekee kaikkensa taatakseen perheelleen hyvän elämän. Ori yrittää olla hyvä isä ja on erittäin ylpeä pojastaan, vaikkei sitä näytäkään. Ainoa asia maailmassa, jota Jesse rakastaa enemmän kuin mitään muuta, on orin poika. Tuo ei pelkää eikä epäröi myöntää asiaa, muttei kailottele sitä joka kirkolla ja kylällä päivät läpeensä. Jos ei ole pakko, ori ei mainitse perheestään halaistua sanaa, varsinkaan hiemankaan vieraille. Tähän on osasyynä jonkinmoinen sairaalloinen pelko siitä, että joku psykopaatti lähtisi metsästämään Jessen perhettä heistä kuultuaan.

Historia

Uutena laumassa

Jesse syntyi uutena varsana Korkeajännitteelle kuten mikä tahansa muukin hevonen. Ori oli veljensä Laurin kaksonen, mutta veljekset eivät olleet identtisiä samasta iästään huolimatta. Muutama viikko varsojen syntymän jälkeen Laurin elimissä todettiin vajaatoimintaa, jonka seurauksena tuo kärrättiin pois, eikä vain väliaikaisesti. Veli vaivutettiin koomaan ja Jesse jäi yksin.

Orin kasvaessa siitä alkoi kehittyä kunnon naistenmies. Se ravaili häntä ja pää korkealla aina kun tammoja oli lähettyvillä. Ei ollut väliä, oliko tamma nuori ja elinvoimainen vai vanha pieru, Jesse veti täysillä. Ehkä suurimman osan ajasta vain harjoitusmielellä, mutta kuitenkin. Eikä ori sitä turhaan harrastanut; loppujen lopuksi Jessestä tuli tammamagneetti, jota samaa ikäluokkaa olevien tammojen oli vaikea vastustaa.

Kiristävä ilmapiiri

Kun Jesse aikuistui, se alkoi tietämättään vallata paikkaa tammojen suosiossa Repäisynauhalta. Tummahattuinen oripa ei tästä pitänyt ollenkaan. Kuitenkaan se ei tehnyt asialle mitään, ajatuksella "pojat on poikia, antaa niiden leikkiä". Kuukauden kesti, ennen kuin Jesse iski silmänsä Repäisynauhan sen hetkiseen tammasaaliiseen, nuoreen Sideharsoon. Siinä vaiheessa kukkoilija pistettiin ruotuun hyvinkin äänekkäästi ja vauhdilla. Repäisynauhalla napsahti ja ori jahtasi nuorukaista ympäriinsä vaihtelevasti useamman tunnin. Jesse oppi läksynsä ja lopetti suurimman rehvastelun, mutta Repäisynauhalle Sideharso oli jo mennyttä. Tamma sääli toista ja lyöttäytyi orin seuraan. Näistä kahdesta tuli hyvät ystävykset, joka johti myöhemmin kumppanuuteen ja poikaan, Kitukasvuun. Jesse ystävystyi vahvasti myös Sähköistetty-lohikäärmeen kanssa ja istui usein sen kanssa ylhäällä kalliolla, josta näki koko Korkeajännitteen valtavine maineen.

Vaikka tämä niin kutsuttu tammakaappaus ei ollut itse Jessen syy, vieritti Repäisynauha vastuun juuri tuon niskoille. Jännite kiristyi näiden kahden välillä niin, ettei niitä voinut pitää edes samalla laitumella keskenään. Loppujen lopuksi tämä johti siihen, ettei erillisiä laitumia enää pidetty. Koko Korkeajännitteen tontti aidattiin yhdeksi suureksi alueeksi kaikkineen muutamia paikkoja lukuun ottamatta, jossa kaviokkaat saivat juoksennella vapaana. Näin vihamiehetkin pystyivät välttelemään toisiaan paremmin itse. Laidunmuutoksella oli kuitenkin seurauksensa.

Paremmuuden hinta

Suurella alueella oli myös metsää, joka muodosti suojaisia alueita, piiloon katseilta. Repäisynauha ehdotti Jesselle sovintoa ja johdatteli tuon metsään aamutuimaan. Kuten arvata saattoi, hattupää valehteli ja alkoi hakata nuorempaa oria säälimättä. Loukkauksia jatkuvasti huutaen tuo vaati Jesseä tunnustamaan petoksensa ja valheensa; tekonsa, joita se ei ollut edes tehnyt. Jesse ei pannut vastaan, sillä se ei aikonut vajota Repäisynauhan tasolle. Kuitenkaan se ei myöskään tunnustanut; eihän ori voinut, kun ei se ollut mitään edes tehnyt.

Jessen poika Kitukasvu alkoi huolestua, kun isää ei näkynytkään missään; eikä isästä muuten mitään, mutta myös Repäisynauha puuttui. Tuo kertoi huolensa hädissään tallin niin sanotulle vartijasielulle, Sähköistetylle. Lohikäärme ei aikaillut uutiset kuultuaan, sillä tiesi tasan tarkkaan miten tulehtuneet välit näillä kahdella orilla oli. Kaksikko löytyi helposti ja violetinkirjava lohikäärme syöksyi väliin. Se kaatoi Repäisynauhan väkivaltaisesti, kiroten oria italiaksi. Sähköistetty ei hyväksynyt tällaista käytöstä ja uhkasi moneen kertaan tappaa harmaan orin, ennen kuin koko poppoon pää, Kate, ilmestyi paikalle. Sokeana lohikäärmeen versiolle tapahtuneesta nainen käski vangita sen. Sähköistetyn oli tarkoitus suojella ja pitää hevoset ruodussa, ei vahingoittaa niitä. Tilanne purkautui nopeasti. Sähköistetty joutui lukkojen taakse kuukausiksi, joka oli valitettavaa Jesselle. Ori ei paljastanut tapahtuneesta mitään ja sama jatkui koko lohikäärmeen häkkiajan. Jesse olisi halunnut puhua asiat selviksi, mutta Repäisynauha antoi ainoastaan väkivallan puhua.

Kun Kate vapautti jälleen Sähköistetyn, lohikäärme etsi nahistelevan orikaksikon saman tien käpäliinsä. Uros löysikin nuo kaksi jälleen yhtä helposti kuin aikaisemmin, Jessen maassa ja Repäisynauhan hakkaamassa sitä. Olento repi väkivaltaisen orin pois toisen kimpusta ja kaatoi sen maahan. Repäisynauha loi lohikäärmeeseen pelokkaan katseen pyydellen anteeksi ja todistellen, miksi sen henki olisi pitänyt säästää. Sanat kaikuivat kuuroille korville.
"Minähän sanoin tappavani sinut", Sähköistetty lausui hitaasti ja tarttui hevosta kurkusta. Lohikäärme heitti saaliinsa ylitseen ja iski tuon kallon maahan. Muuta tappamiseen ei tarvittu.
Kitukasvu oli jo isänsä luona ja yritti saada tätä nousemaan ylös. Sähköistetty askelsi rauhallisesti näiden luo. Kun Kate saapui paikalle mukanaan muutama alaisensa, ei tarvinnut enää miettiä, mitä tässä oli tapahtunut. Yksi ainoa katse Kitukasvulta suoraan naisen silmiin kertoi kaiken. Kate pahoitteli kyyneleet silmissään lohikäärmeelle erehdystään. Se ei kuitenkaan enää pelastanut maassa makaavaa, raskaasti hengittävää oria. Jesse kuoli vammoihinsa, hitaasti ja tuskallisesti.

Tuntematon veli

Jessen kuoleman jälkeen Kate päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Orin veli, Lauri, oli pidetty koomassa kaikki nämä vuodet. Jos aika ei olisi nyt, se ei olisi koskaan. Lauri oli leikattu useampaan otteeseen ja elimet toimivat jo normaalisti. Oli aika päättää eläimen koko elämän kestänyt kooma. Oli aika herätä.

Astellessaan epävarmasti ulos tehtaalta ja ympäristöään tutkien Korkeajännitteellä, ori herätti kummastusta ja osittain hieman pelkoakin. Se muistutti ulkonäöltään hämmentävästi veljeään Jesseä. Paljon kohua tuo aiheuttikin, mutta kaikki häslinki laantui pian. Eihän se ollut ensimmäinen kerta, kun tallilla nähtiin uusia naamoja. Kasvot vain olivat harvoin aikaisemmin kuolleiden yksilöiden näköisiä.

Lauri ei missään vaiheessa korvannut Jesseä missään suhteessa, mutta ori löysi paikkansa setänä ja ystävänä. Sähköistetty omaksui orin ystäväkseen hyvinkin nopeasti, kunhan pääsi ensin yli sen ulkonäöstä Jesseen verraten. Kitukasvu vietti paljon aikaa uuden setänsä kanssa ja loppujen lopuksi Laurista tuli yksi orin parhaista ystävistä.
Sideharso vältteli Lauria pitkään, eikä koskaan oppinut hyväksymään oria kokonaan, ainoastaan sietämään. Tamma ei voinut edes katsoa oria muutamaa sekuntia pidempään ilman, että olisi kyynelehtinyt.

Muuta

Perhesuhteet

Kumppani: Sideharso KRJ
Sisarukset: Lauri KRJ
Jälkeläiset: Kitukasvu KRJ